Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

How to: Androgyny




Αγαπημένη τάση του φετινού χειμώνα, αλλά κι αγαπημένο look κάθε κομψής γυναίκας, το ανδρόγυνο είναι ένας υπέροχος τρόπος να ντυθείς (ευχαριστούμε, Coco Chanel). Για να το εφαρμόζεις χωρίς στραβοπατήματα, με τις σωστές δόσεις θηλυκότητας και να καταφεύγεις σ’ αυτό κάθε φορά που θες να κάνεις τη διαφορά, ακολουθούνχρήσιμα tips από τη Stylista.
Οι γήινοι τόνοι: Ένας πολύ έξυπνος τρόπος να κάνεις το look πιο «soft» και λιγότερο επιβλητικό (όπως στην εμφάνιση της Rosie Huntington Whiteley). Ταυτόχρονα, ένας άκρως αποτελεσματικός τρόπος να το χρησιμοποιήσεις και για να συνθέσεις «ψαγμένες» και σοφιστικέ casual εμφανίσεις. Ένα ζευγάρι μπεζ, nude ή ταμπά oxfords ή brogues ή ένα καφέ borsalino φορεμένα π.χ. με τζιν κι ένα απλό t-shirt έχουν ακριβώς το επιθυμητό εφέ.
Το βραδινό ανδρόγυνο: Από την εποχή του αξέχαστου Yves Saint Laurent, το σμόκιν αποτελεί ένα σταθερό σημείο αναφοράς στο look. Το tuxedo έχει και φέτος την τιμητική του (hello, Ralph Lauren) με υπέρτατο κομμάτι-σύμβολο το παπιγιόν. Για να το φορέσεις σωστά, προτίμησέ το μαύρο, φίνο, σατέν και δώσε έμφαση στη σωστή αναλογία με το πρόσωπο (οι άκρες δεν πρέπει να εξέχουν σε σχέση με αυτό).
Και retro και androgyny: Να μια καλή ευκαιρία να δώσεις ένα ακόμη πιο επίκαιρο, μα και εξαίσια chic αποτέλεσμα στις ανδρόγυνες εμφανίσεις σου: διανθίζοντάς τις με 40s στοιχεία. Η Katharine Hepburn ως «ειδικός» πάνω στο θέμα έχει προσφέρει πολλές ιδέες μέσα από τα looks της. Κράτα τα σακάκια με δυναμικούς, τετραγωνισμένους ώμους, τις tailored παντελόνες, τα soft πουκάμισα φορεμένα με σηκωμένο γιακά και μανίκια, τις δερμάτινες ζώνες που ορίζουν μοναδικά τη μέση (extra points θηλυκότητας στη σιλουέτα).
Το Παντελόνι: Χωρίς αυτό, δεν υπάρχει androgyny. Διαλέγοντας το δικό σου, μην ξεχνάς ότι οι πιέτεςκαμουφλάρουν εκπληκτικά την κοιλίτσα, ενώ τα flat-front κομμάτια δεν προσθέτουν επιπλέον πόντους και «όγκο» στην περιφέρεια. Για να φοράς άνετα το παντελόνι σου και με φλατ oxfords ή brogues και με τακούνια, ρύθμισε το μήκος ώστε να «πέφτει» λίγο πάνω στο κουντεπιέ.
Think grey: Ένα πολύ σοφιστικέ και λατρεμένο χρώμα, μια υπέροχη εναλλακτική αντί για το «αυστηρό» μαύρο αν στοχεύεις σε ένα ανδρόγυνο σύνολο λίγο πιο ανάλαφρο και «πρωινό». Ιδανικό για εμφανίσεις με ρετρό 40s αέρα – ίσως πιο ιδανικό από το μαύρο.
Τουίντ, πιε ντε πουλ και άλλα χαριτωμένα: «Σπάνε» τη μαυρίλα ή τη γκριζάδα και δίνουν ένα πιο ενδιαφέρον και βρετανικό twist στα casual ανδρόγυνα σύνολα. Προσοχή: δύσκολα θα «δείξουν» σωστά το βράδυ.
Το look «tomboy»: Kασκέτα φορεμένα στραβά, βελούδινα ή κοτλέ σακάκια συνδυασμένα με τουίντ παντελόνια και δετά μποτάκια ή με loose τζιν και high-top sneakers. Η πιο «αλήτικη» πλευρά του ανδρόγυνου είναι μια πολύ ωραία πρόταση (και) για τα πιο νεαρά κορίτσια που θέλουν να υιοθετήσουν το look.
«Boyfriend»: Ο όρος «κολλάει» και στο denim και στο ομώνυμο μπλέιζερ. Το πρώτο στενεύει χαμηλά και καταλήγει σε ρεβέρ, το δεύτερο διακρίνεται για το σχετικά μακρύ μήκος, τους έντονους ώμους, τη loose εφαρμογή πάνω στο σώμα. Και τα δύο ενσαρκώνουν άψογα το 80s androgyny και ενδείκνυνται για όλες τις ηλικίες. Η νεαρή Stylista μπορεί εύκολα να υιοθετήσει το look φορώντας ένα boyfriend μπλέιζερ πάνω από το χαχόλικο t-shirt, το κολάν και τα μποτάκια της ή συνδυάζοντας το boyfriend τζιν της με ψηλοτάκουνα oxfords κι ένα χαριτωμένο κοντομάνικο πουκάμισο.

Να και μερικά tips για να προσθέτεις πανεύκολα πόντους θηλυκότητας σε κάθε ανδρόγυνη εμφάνισή σου:
- Ειδικά αυτή την εποχή, δοκίμασε να αντικαταστήσεις το κλασικό μακρύ παντελόνι με tailored σορτς (όπως η Diane Kruger).
- Τα πολύχρωμα, τα χρωματιστά και εν γένει τα προφανώς θηλυκά αξεσουάρ –ένα όμορφο δερμάτινο clutch bag σε αγαπημένη σου απόχρωση, ένα ζευγάρι electric blue ή μοβ γόβες- παράγουν στη στιγμή το επιθυμητό εφέ.
Σκέψου πέρα από το πουκάμισο. Δοκίμασε το «αντρικό» κοστούμι σου το πρωί με μια σιφόν πουκαμίσα, το βράδυ με ένα φανελάκι «ντυμένο» με παγέτα ή και χωρίς τίποτα μέσα από το σακάκι (ειδικά αν αυτό εφαρμόζει άψογα πάνω στο σώμα).
Κόκκινο κραγιόν. Τέλος.
Κόκκινο μανικιούρ. Επίσης τέλος.
Τακούνι. Πιο τέλος δεν έχεις. Καλύτερα chunky, όμως, παρά λεπτό.
- Τα πλούσια statement κοσμήματα δεν ταιριάζουν στο look, ωστόσο ένα τσαντάκι-κόσμημα ντυμένο με πέτρες, κρύσταλλα ή παγέτες είναι το ιδανικότερο κόσμημα για ένα «αυστηρό», βραδινό tuxedo look.
Μπουτονιέρα στο πέτο του σακακιού. Πανέμορφο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου