Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Πουλόβερ από κασμίρ

Ένα ύφασμα στο οποίο υποκλίνονται όλες οι γυναίκες.
Μέχρι το 1920, τα πλεκτά πουλόβερ ήταν πιο πολύ ρούχα αθλητικά και όχι fashion. Αυτό άλλαξε με τους οίκους Chanel και Schiaparelli τη δεκαετία του ’30. Το 1933 συγκεκριμένα η Pringle of Scotland έφτιαχνε πουλόβερ από κασμίρ.
Το Hollywood απογείωσε τα πουλοβεράκια και τις ζακέτες από κασμίρ. Το 1937 η εκρηκτική Lana Turner εμφανίστηκε στο  «They Won't Forget» φορώντας ένα στενό κασμίρ πουλόβερ…  αυτό χρειάστηκε για να γίνει μόδα! Το 1940 η Αμερικανίδα σχεδιάστρια Claire Potter συμπεριέλαβε κομψά πουλοβεράκια για βραδινές εμφανίσεις στην κολεξιόν της. Τον επόμενο χρόνο τα πουλόβερ άρχισαν να στολίζονται με παγιέτες, με πέτρες, με λουλούδια, με δαντέλα, με γούνα.. ένα trend που συνεχίστηκε μέχρι τα 60ς. Το κασμίρ έγινε πολύ διάσημο και κατά τη διάρκεια της ημέρας, ως ένα casual item. Αμάνικα πουλόβερ με ένα cardigan και μια σειρά από πέρλες ήταν ο ιδανικός συνδυασμός για μια βόλτα με τις φίλες.
Τις επόμενες δεκαετίες το κασμίρ πουλόβερ πέρασε από όλα τα υπέροχα διάσημα σώματα. Σήμερα είναι ένα ρούχο που προτιμάται από την πλειοψηφία για την άνεση και τη θηλυκή του διάθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου