Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

5 τρόποι να χαμογελάσετε τα επόμενα 30 λεπτά

Υπάρχουν κάποιοι απλοί τρόποι οι οποίοι μπορούν πραγματικά να μας φτιάξουν τη διάθεση. Μην περιμένετε το αύριο, κάντε το τώρα

1) Κάντε  μια μικρή βόλτα: Έρευνες έχουν δείξει, ότι  ο οργανισμός μας «χαίρεται» ιδιαίτερα, όταν τον εφοδιάζουμε με δόσεις ηλιοφάνειας, συνθέτοντας τη βιταμίνη της χαράς, που είναι η βιταμίνη D.  Οι βόλτες στον πρωινό ήλιο είναι οι καλύτερες!
2) Γίνετε πιο ενεργητικές: Αυτό σημαίνει ότι εάν μιλάτε στο τηλέφωνο, μην κάθεστε σε μια καρέκλα. Σηκωθείτε και περπατήστε. Επίσης, προτιμήστε τις σκάλες αντί για το ασανσέρ. Μην μιλάτε ξεψυχισμένα. Ανεβάστε ελαφρά τον τόνο της φωνής σας.
3) Επικοινωνήστε: Στείλτε ένα e-mail σε μια φίλη/φίλο που έχετε να επικοινωνήσετε καιρό, μιλήστε στο τηλέφωνο ή συναντηθείτε για έναν καφέ. Μην ξεχνάτε και μην παραμελείτε τις επαφές με όσους θεωρείτε πραγματικούς φίλους. Οι φίλοι μας έχουν ένα από τα σημαντικότερα κλειδιά της ευτυχίας μας.
4) Φερθείτε σαν να είστε ευτυχισμένη: Ακόμα και αν δεν συμβαίνει, προσποιηθείτε! Έρευνες έχουν δείξει ότι ακόμα και ένα ψεύτικο χαμόγελο, μπορεί να δώσει μια μικρή ένεση αισιοδοξίας στον οργανισμό μας. Επιπλέον, όταν χαμογελάμε, εκπέμπουμε το μήνυμα ότι ήμαστε πιο φιλικοί πράγμα που σημαίνει ότι γινόμαστε και περισσότερο προσιτοί στις επαφές μας.
5) Μάθετε κάτι καινούργιο: Σκεφτείτε ένα θέμα για το οποίο θα θέλατε να γνωρίζατε περισσότερα. Ξοδέψτε 15 λεπτά στο Internet και διαβάστε σχετικά με την «απορία» σας ή αγοράστε ένα βιβλίο σχετικά με το θέμα. Μόνο προσέξτε! Επιλέξετε κάτι που πραγματικά σας ενδιαφέρει και θα σας προσφέρει ικανοποίηση και όχι κάτι που νομίζετε ότι «χρειάζεται» να μάθετε.
Εάν ανήκετε και εσείς σε εκείνη την ομάδα που θεωρεί ότι η κατάκτηση της ευτυχίας αποτελεί έναν  εγωιστικό στόχο, καλύτερα ν’ αναθεωρήσετε. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι ευτυχισμένοι άνθρωποι είναι περισσότερο κοινωνικοί, υγιείς, αρεστοί και παραγωγικοί ενώ παράλληλα εμφανίζονται περισσότερο πρόθυμοι στο να προσφέρουν βοήθεια στους ανθρώπους γύρω τους. «Εργαστείτε» σοβαρά, προκειμένου να βάλετε τη χαρά στη ζωή σας και να είστε σίγουρες ότι με αυτό τον τρόπο, θα προσφέρετε χαρά και στους γύρω σας, οικογένεια, σύντροφο, παιδιά, φίλους, συνεργάτες, κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου