Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Φούστα με λάστιχο για αρχάριους

Τι σου βρήκαμε, τι σου βρήκαμε! Ψαχουλεύοντας online για περισσότερα άρθρα σχετικά με τη ραπτική, πέσαμε επάνω σε ένα tutorial για να ράψεις φούστα σε λιγότερο από μια ώρα από την ομάδα του Etsy blog. Εάν κάνεις τώρα τα πρώτα σου βήματα στη ραπτική, αυτό είναι ένα project που μπορείς εύκολα να ακολουθήσεις και να ανανενώσεις τη γκαρντρόμπα σου μέσα σε μερικές ώρες. Έτοιμοι;
Επειδή η φούστα είναι σε ίσια γραμμή δεν θα χρειαστείς ούτε περίπλοκα πατρόν, ούτε πολλά υλικά. Μόνο τα βασικά, που χωρίς αυτά ούτως ή άλλως δεν μπορείς να δημιουργήσεις.
Ξεκινάμε:
- Ύφασμα περίπου 1 μέτρο (μέτριου βάρους - δηλ. όχι πολύ χοντρό ή πολύ λεπτό. Προτείνουμε να προτιμήσεις κάτι που να ράβεται, να πλένεται και να φοριέται εύκολα)
- Λάστιχο πλάτους 4.5 εκ σε μήκος όσο περίπου η μέση σου
- Μια μεγάλη παραμάνα
- Ψαλίδι
- Κλωστή
- Καρφίτσες
- Ραπτομηχανή
- Σίδερο
- Μεζούρα
Το πρώτο πράγμα που χρειάζεται να κάνεις είναι να μετρηθείς για να κόψεις στη συνέχεια σωστά το ύφασμά σου. Μετράς με τη μεζούρα το πιο φαρδύ σημείο των γοφών σου και κόβεις δύο κομμάτια από το ύφασμά σου με πλάτος αυτή τη διάσταση και μήκος 57 εκ. Γι ατο λάστιχο μετράς τη μέση σου και κόβεις περίπου 2.5εκ. λιγότερο μήκος.
Είσαι έτοιμος να αρχίσεις να συναρμολογείς τη φούστα.
Πρώτα βάζεις τα δύο κομμάτια ύφασμά καλή με καλή πλευρά και ράβεις δεξιά και αριστερά τις ραφές σου αφήνοντας περίπου 1 εκ. περιθώριο. Μην ξεχάσεις να σιδερώσεις τις πλαινές ραφές για να μην πετάνε.
Στη συνέχεια φτιάχνεις τη "θήκη" στο επάνω μέρος της φούστας από όπου θα περάσεις το λάστιχο. Πρώτα γυρίζεις το ύφασμά σου περίπου 13 χιλ. και σιδερώνεις και μετά το ξαναγυρίζεις όλο μαζί σαν στρίφωμα περίπου 5 εκ. και ξανασιδερώνεις. Ράβεις στην κάτω πλευρά της θήκης σου. Περνάς με παραμάνα το λάστιχο και ράβεις τις 2 άκρες του μεταξύ τους καλά (3-4 φορές).
Τελειώνεις τη φούστα σου στριφώνοντας το κάτω μέρος της με τον ίδιο τρόπο που έκανες το επάνω στρίφωμα για το λάστιχο.
Η φούστα σου είναι έτοιμη! Για τυχόν απορίες μπορείς να παρακολουθήσεις και το video με τις οδηγίες!
http://www.ftiaxto.gr/%CE%B2%CE%AE%CE%BC%CE%B1-%CE%B2%CE%AE%CE%BC%CE%B1/%CF%86%CE%BF%CF%8D%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CE%BB%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%87%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%82

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου