Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Μελομακάρονα απο την εκπομπη ΕΛΕΝΗ!!!!

http://www.alphatv.gr/Microsites/Eleni/Kouzina/%CE%9C%CE%95%CE%9B%CE%9F.aspx

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

Υλικά:                                                               ποσότητα
          
•    λάδι     (2 ποτήρια νερού)                                  0,550
•    νερό (μισό ποτήρι)                                            0,107
•    αλεύρι (4 ποτήρια)                                            1,035
•    σιμιγδάλι (4 κ.σ.)                                               0,035
•    ζάχαρη (1 ποτήρι)                                              0,160
•    μπεικιν (2 κ.σ κοφτές)                                        0,017
•    ξύσμα (2 πορτοκάλια)                                        0,035
•    χυμό (2 μεγάλα πορτοκάλια)                               0,196
•    κανέλα (4 κ.γ)                                                  0,008
•    γαρύφαλλο (1 κ.γ)                                            0,004
•    μοσχοκάρυδο  (3 κ.γ)                                        0,009
•    καρύδι (1 ποτήρι)                                              0,215
•    κονιάκ (1 σφηνάκι)                                            0,042                             

                            
Σιρόπι:

•    νερό (2 ποτήρια)                                              0,600
•    ζάχαρη (2 ποτήρια)                                           0,600
•    γλυκόζη (1 ποτήρι)                                           0,700


Μέλωμα:

•    Καρύδι                                             κατά προσέγγιση
•    Μέλι                                                 κατά προσέγγιση


Εκτέλεση:

Ρίχνουμε στο μπολ το λάδι, την ζάχαρη, το χυμό, το ξύσμα, το κονιάκ, νερό, και τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ομογενοποίηση και στην συνέχεια αφού έχουμε ανακατέψει σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, το μπέικιν , το σιμιγδάλι και το καρύδι, κάνουμε μια λακούβα στο μίγμα με το αλεύρι και ρίχνουμε μέσα το μείγμα με τα υγρά ανακατεύοντας πάντα από έξω προς τα μέσα με λίγες κινήσεις για να μην σκληρύνει το μίγμα.
Πλάθουμε μικρά στρογγυλά μπαλάκια και ψήνουμε στους 185 για περίπου 20-25 λεπτά. Σιροπιάζουμε αμέσως όπως είναι καυτά σε κρύο σιρόπι. Στραγγίζουμε σε σίτα και τα στρώνουμε για να τα περιχύσουμε με μέλι.
Όταν είναι ακόμα φρέσκο το μέλι πάνω τους πασπαλίζουμε με μπόλικο καρύδι! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου