Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Κλασικά και αγαπημένα: τσάντα Birkin by Vana Antonopoulou

Η Birkin είναι μια τσάντα που κατασκευάζεται από τον οίκο Hermès και έχει πάρει το όνομά της από την ηθοποιό και τραγουδίστρια Jane Birkin, ενώ αποτελεί σύμβολο πλούτου χάρη στην υψηλή της τιμή και τη δυσκολία να την αποκτήσει κανείς -οι τιμή της ξεκινά στις 9.000 και μπορεί να φτάσει τα 150.000 δολάρια, ενώ οι πολυπόθητες τσάντες διατίθενται στις μπουτίκ Hermès σε απρόβλεπτες ημερομηνίες και περιορισμένες ποσότητες.Μολονότι η Birkin δεν έχει πάνω της κανένα λογότυπο, είναι μια από τις πιο αναγνωρίσιμες τσάντες.

Ήταν μια φορά…
Το 1981, το πρόεδρος του οίκου Hermès, Jean-Louis Dumas ταξίδευε από το Παρίσι στο Λονδίνο δίπλα στην Jane Birkin. Η ηθοποιός μόλις είχε βάλει την ψάθινη τσάντα της στο ντουλαπάκι πάνω από τη θέση της, όταν τα περιεχόμενα χύθηκαν στο δάπεδο, δημιουργώντας χάος. Η Birkin εξήγησε στον Dumas όταν της ήταν δύσκολο να βρει μια μεγάλη δερμάτινη τσάντα που να της αρέσει. Λίγο αργότερα, το 1984, ο Dumas δημιούργησε μια μαύρη τσάντα από μαλακό δέρμα, βασισμένη σε ένα σχέδιο του 1892.
Οι Birkin φτιάχνονται στο χέρι από έμπειρους γάλλους τεχνίτες, ενώ οι χαρακτηριστικές ραφές του οίκου, που δημιουργήθηκαν το 1800, αποτελούν άλλη μια λεπτομέρεια που τις κάνει να ξεχωρίζουν. Κάθε τσάντα είναι ραμμένη, μαλακωμένη, βαμμένη και γυαλισμένη στο χέρι και η διαδικασία κατασκευής της μπορεί να διαρκέσει αρκετές μέρες. Μια μέση τσάντα συνήθως χρειάζεται 48 ώρες για να ολοκληρωθεί. Χάρη στην χειροποίητη κατασκευή τους, οι Birkin διαφέρουν η μία από την άλλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου